Andra Manatoru, prietena makeup artistilor

1. Pentru cei care nu te cunosc, cum ai descri-o pe Andra Manatoru?

Am terminat doua facultati si un master in domenii care vizau sa ajute oamenii, dar mai apoi m-am regasit in industria beauty. Asa am ajuns antreprenor. Toata lumea ma cunoaste drept Andra – prietena makeup artistilor. Desi sunt si eu makeup artist, am preferat sa ma consider mai mult prietena lor. Ma simt mai apropiata de aceasta denumire. De cativa ani pun caramida, cu caramida, in constructia si consolidarea industriei, caramizi importante, consider eu. In cadrul companiei pe care am crescut-o, cu multe sacrificii, de la zero, am adus branduri de beauty in exclusivitate, asa cum este #Skindinavia si am creat propria linie de gene: Andra’s Wink.

2. Ce inseamna Andra Cosmetics pe piata beauty in 2018?

Andra Cosmetics se bucura de simpatia si fidelitatea unui numar considerabil de makeup artisti, care alege sa lucreze cu brandurile din portofoliu si sa ofere toata increderea genelorAndra’s Wink. Suntem pozitionati in topul brandurilor beauty din Romania, ceea ce inseamna foarte mult pentru mine, mai ales cand ma gandesc ca totul a inceput de la o pagina facebook. La ora actuala suntem nelipsiti de la targurile beauty, evenimentele conexe, avem proiecte importante pe piata si surprizele continua si in cealalta jumatate de an 2018.

3. Povesteste-ne putin despre proiectele importante semnate Andra Cosmetics. Care este preferatul tau?

Grea intrebare. Nu stiu daca am un proiect preferat. Toate imi plac, toate sunt frumoase si speciale in felullor. Proiectele sunt ca niste copii pentru mine, le cresc cu grija si atentie,si stiu ca ofer ceva bun societatii si industriei. Partenerul meu in majoritatea proiectelor este Sinziana Iaru, makeup artist si trainer, impreuna simt ca putem mutasi muntii din loc. De cand ne-am gasit, lumea chiar e mai frumoasa. Printre cele mai importante proiecte as putea enumera: Asociatia Makeup Artistilor din Romania Together for beauty, #AndraCosmeticsApp- prima aplicatie dedicata makeup artistilor cu agenda de programari extrem de utila si prietenoasa, colectie de tricouri personalizate pentru makeup artisti, Caravana Secretele Machiajului – doua editii extraordinare, cu sute de makeup artisti,si,probabil cel mai important proiect de anul acesta, Masterclass Goar in Bucuresti. Faptul ca am reusit sa aducem un om extraordinar, cu rezultate fantastice, cum este GOAR, e o satisfactie enorma pentru mine. Deja locurile aproape s-au ocupat, desi mai sunt 5 luni pana la ziua evenimentului. Mai multe despre event aici>masterclass

4. De ce ai lansat o linie de gene false si nu ai preferat sa distribui un brand?

Cand am inceput sa practic meseria de makeup artist am vazut cat de diferite erau femeile. Toate voiau gene. Dar fiecare avea dorinta ei.Unele voiau cu codita mai lunga, altele foarte dese, unele voiau foarte lungi, altele si dese si lungi. Practic erau cel putin 6 tipuri de ochi si 15-16 personalitati de femei. Genele cu care lucram erau in regula, dar nu excelau, nu ma faceau sa le iubesc. Nu erau usoare.Asa ca am hotarat sa imi produc genele mele, care sa raspunda tuturor dorintelor si mai ales sa fie din par natural si usoare. Dupa un an de zile de la dorinta, am reusit. Acum s-au implinit 4 ani de cand am linia de gene si am ajuns la 26 de modele. Iar lista nu se va termina aici.

5. Cat de importante sunt genele false pentru makeup artisti?

Majoritatea makeup artistilor spun ca genele false pun punctul pe I. Ca le completeaza machiajul perfect si ca astfel pot avea cliente pe deplin fericite. Ceea ce vreau sa mentionez este ca eu nu sunt adepta genelor false exagerate, ci a celor care sunt discrete. Nisa mea de clienti este formata din makeup artisti care au aceeasi parere cu mine. Cine ajunge sa foloseasca genele #AndraCosmetics nu mai renunta niciodata la ele.

6. Cum ai descrie industria de beauty la momentul actual?

Haotica. Cam asta e termenul. Inca ne adaptam la trendul online, la abundenta de informatii, de traineri, produse, etc. Makeup artistii din ziua de azi sunt foarte norocosi, au acces la atata informatie pe care noi nu o primeam acum 8-9 ani, cu toate astea insa, ei au alta problema, le e greu sa trieze informatia. Asa se instaleaza haosul.Dar lucrurile vor intra pe drumul bun, curand, simt asta.

7. Cu ce ne mai surprinde Andra Cosmetics in viitor?

Tocmai pentru ca vreau sa va surprind, nu o sa va dau foarte multe detalii. Pot spune doar ca lucrez la cel putin 3 proiecte mari, sper curand sa lansam inscrierile pentru Asociatie si va astept la expozitii si evenimente conexe, sa ne cunoastem si live.

8. Pentru prima data in Romania, un brand beauty romanesc, ofera doua mari premii in bani, la cele doua competitii de makeup din cadrul Makeup Forum. De ce ai hotarat sa faci asta?

Intr-adevar pentru un brand este mai la indemana sa ofere produse cadou sau sa sponsorizeze cu produse. Anul acesta insa deviza mea vine de la asociatie si este “Together for beauty”. Vreau sa fiu alaturi de makeup artisti si sa ii motivez sa se autodepaseasca, sa creada in concursuri si experienta unui concurs. Eu sunt o fire tare competitiva, imi place sa particip la concursuri si mi-ar placea sa vad ca si in industria de makeup sunt doritori. Asa ca ne vedem la Makeup forum, unde anul acesta pregatesc si un show pe scena alaturi de Sinziana Iaru.

 

ROUGEMEDIA © 2021. Toate drepturile rezervate!